Persil Persil-Premium Persil

Pitanja u vezi osetljive kože

Pitanja u vezi osetljive kože

Šta je osetljiva koža?

Osetljiva koža je podložnija iritacijama i zapaljenjima, izazivajući crvenilo, osip, bubuljice, svrab itd. Osobe sa osetljivom kožom moraju biti oprezne prilikom kupovine proizvoda, posebno sapuna i deterdženata koji su najčešći iritanti kože. Osobe sa osetljivom kožom su naročito mala deca, osobe sa alergijskim predispozicijama i starije osobe. Svaka koža, osetljiva ili ne, zaslužuje dovoljnu zaštitu i negu.

Šta je važno kod deterdženta za osetljivu kožu?

U slučaju deterdženta za osetljivu kožu, neophodno je osigurati da je deterdžent prilagođen koži. Iz tog razloga, Sensitive kategorija Persil-a i Silan-a je dermatološki testirana i odobrena kao pogodna za osetljivu i kožu sklonu alergijama od strane ECARF-a, Evropskog centra za alergijska istraživanja. Naši tečni Persil, praškasti deterdženti, kao i Silan omekšivači sadrže specijalno razvijene mirise pogodne za kožu i alergije.

Da li osobe koje pate od alergija moraju koristiti samo deterdžente bez mirisa?

Ne, mnoge osobe koje pate od alergija mogu koristiti i mirisne deterdžente, koji su pogodni za takvu kožu. Oni koji ne mogu tolerisati ove deterdžente, biraju proizvode koji ne sadrže mirise. Štaviše, u skladu sa direktivama EU, određeni mirisi koji su češće povezani sa alergijama naznačeni su na nalepnici na zadnjem delu deterdženta. Ovo pomaže potrošačima sa alergijama na ove supstance da odaberu pravi proizvod.

Da li pacijenti sa alergijama moraju koristiti samo deterdžente koji ne sadrže konzervanse?

To nije slučaj. Želeli bismo da objasnimo  zašto naš tečni deterdžent sadrži konzervanse. Dok čvrsti deterdženti ne mogu sadržati nikakve konzervanse zbog svog hemijskog sastava, u tečnim deterdžentima može biti potreban dodatni konzervans kako bi se garantovala stabilnost formule proizvoda. Iz tih razloga dodajemo konzervans u Persil Sensitiv gel kako bi zaštitili proizvod. Persil Sensitive je sertifikovan kao sredstvo za osobe sa alergijskim reakcijama od strane ECARF-a. Što se tiče upotrebe konzervansa metilizotiazolinona, pečat ECARF znači da se koristi samo vrlo niska doza, ispod granične vrednosti koja uzrokuje neželjene reakcije.

Koje tkanine su idealne za osetljivu kožu?

Odeća koja dolazi u kontakt sa osetljivom kožom treba biti napravljena od čistog, neobrađenog pamuka ili svile koja je imala što manje moguće tretmana u boji. Vuna i sintetička vlakna mogu izritirati kožu i zbog toga se ne preporučuju.

Da li pacijenti sa alergijom treba da koriste manje deterdženta od onog koji je preporučen na ambalaži Persil Sensitive-a?

Ne, Persil Sensitive uvek treba dozirati u skladu sa upustvom napisanim na poleđini, u zavisnosti od tvrdoće vode i stepena zaprljanosti veša.

Da li je Persil Sensitive dostupan samo za kupovinu u ograničenom plasmanu?

Ne, Persil Senstive je dostupan za kupovinu na brojnim prodajnim mestima, kao što su prodavnice prehrambene robe, drogerije i supermarketi.

Kako mogu da perem odeću za decu ili bebe?

Poređajte veš na tamnu, belu i svetlu odeću.  Odvojeno perite beli veš. Perite veš sa Persil Sensitive gelom ili praškom i dodatno koristite Silan Sensitive kako biste održali odeću mekom. Obratite pažnju na stepen zaprljanosti veša prilikom doziranja deterdženta.

Da li odeća za bebe treba da se pere pre prvog nošenja?

Da, odeća za bebe treba da se pere na najvećoj mogućoj temperaturi pre prvog nošenja kako bi se uklonile hemikalije i štetne supstance koje tkanina može sadržati.

Da li odeća za bebe mora da se pere odvojeno?

Ne, odeća za bebe se jednostavno može dodati u vaš normalan veš i oprati se na najvišoj mogućoj temperaturi koja je preporučena na etiketi tkanina.

Da li se odeća za bebe može prati uz dodavanje omekšivača?

Da. Omekšivač gladi površinu tkanine, ne samo što ga čini mekšim, već pomaže i u prevenciji u slučaju iritacije kože. Omekšivači za osetljive tkanine poput Silan Sensitive omekšivača, posebno su pogodni za osobe sklone alergijama.