Persil Persil-Premium Persil

Najčešći problemi kože bebe

Najčešći problemi kože bebe

Bebina koža je nežna, osetljiva i mlada, zbog toga može biti mnogo brže izritirana, izazivajući osip, crvenilo, sušenje. Veoma neprijatno, čak i bolno za vašu bebu. Pogledajte listu najčešćih problema kože bebe.

Atopijski dermatitis je nasledan i može se pojaviti već u 3. mesecu, najčešće na licu, ponekad na kolenu i dlanovima. Koža je crvena i suva, izložena svrabu i ljuštenju. Supstance kao što su sapun i vuna, kao i alergeni i polen, mogu pogoršatii ekcem, što zahteva odgovarajuće lekove.

Seboreja je osip koji se može pojaviti tipično na koži glave, u teškim slučajevima i na vratu, pazuhu ili području oko pelena. Najčešće se javlja kod beba do 6 meseci. Može biti u vidu žutih i gustih ljuspi. Može biti jako neugodno, ali se obično ne javlja svrab.

Intertrigo je osip koji se obično javlja na naborima kože beba, posebno u predelu pelena. Obično se pojavljuje kod bucmastih beba do 6 meseci. Crven osip koji izgleda gore između nabora. Može da prođe bez propratnih efekata ili da se pojavi blagi bol u zavisnosti od količine trenja kože u pogođenom području.

Osip od vrućine, takođe poznat kao milijarija, može se pojaviti na licu, vratu ili trupu u vidu sitnih crvenih ispupčenja.

Kontaktni dermatitis je kožna reakcija na nešto sa čim je vaša beba došla u kontakt.