Persil Persil-Premium

Posle pranja

Kako da tretirate svoj veš posle pranja

Uklonite veš iz veš mašine odmah posle pranja ako je moguće i stavite ga da se suši. To će sprečiti pojavu neprijatnih mirisa usled vlage. Time će se takođe izbeći bespotrebno gužvanje čime će se olakšati peglanje i na taj način omogućiti ušteda električne energije.

Sušenje na otvorenom
Iznesite veš napolje što pre nakon pranja. Ovo će sprečiti stvaranje plesni i nepotrebno gužvanje. Ako ispravite veš i izvučete ga tako da mu se vrati oblik dok je okačen, to će učiniti peglanje lakšim. Košulje i bluze mogu da se suše okačene na ofinger. Ako ste u mogućnosti, sušite vunenu i svilenu odeću na ravnom i ne na suncu.

Sušenje u mašini za sušenje veša
Korišćenje mašina za sušenje veša štedi vaše vreme, jer ne morate da kačite veš napolju komad po komad. Na ovaj način sprečićete pojavu viška vlage u vašem stanu, u slučaju da veš sušite unutra. To je takođe korisno i za vašu odeću. Na primer, peškiri osušeni u mašini za sušenje veša su fini i meki. Međutim, nemojte stavljati osetljivu odeću u mašinu za sušenje veša. Simboli za negu će vam ukazati na to da li odeća može da se suši u mašini za sušenje veša.