Skip to Content

Osetljiva koža

Persil pomoć pri pranju veša pruža savete kako umanjiti rizik od iritacije kože deteta, izazvane nepravilnim pranjem i održavanjem njihovog veša.

Osetljiva koža ili novorođenče? Sledite savete kako da najbolje vodite brigu o odeći vaše dece

Da li imate osetljivu kožu ili novorođenče kod kuće? Da li ste znali da se smatra da je koža bebe debljine jedne trećine kože odrasle osobe, tako da je mnogo nežnija i osetljivija na pojavu iritacija na deterdžente za veš. Pročitajte više o savetima kako umanjiti rizik od iritacije kože tokom pranja veša.

  1. Pravi proizvod
    Da li ste vi ili vaš član porodice razvili alergije po koži? Možete značajno smanjiti rizik od alergijskih reakcija upotrebom samo hipoalergenih deterdženata.  Persil je razvio proizvode koji nude savršenu čistoću i negu veša, dok su istovremeno nežni za vašu kožu. Preporučuje ih ECARF a odobravaju dermatolozi.
  2. Nivo doziranja
    Poštujte nivo doziranja proizvoda koji je propisan na ambalaži, u skladu sa veličinom i stepenom zaprljanosti veša.
  3. Kruženje vode
    Vodite računa da bubanj nije pun kako bi voda bolje cirkulisala i deterdžent bolje isprao iz veša.
  4. Pravilno ispiranje
    Pustite da se program ispiranja završi do kraja kako bi se bilo kakvi ostaci proizvoda pravilno uklonili. Ako odaberete kratak program, obratite pažnju na ciklus ispiranja jer ove vrste programa koriste manje vode za ispiranje. Ako oklevate, koristite funkciju ˝duže ispiranje˝ ili ponovite ciklus ispiranja.
  5. Sušenje odeće
    Sušite li veš napolju? To je obično prijatnije i ugodnije. Ali po mogućnosti ne za vreme polenske groznice kada se mnogo polena u vazduhu može vezati za vaš veš i može izazvati iritacije tokom nošenja. 
  6. Novi odevni predmeti
    Obavezno operite novu, tek kupljenu odeću jednom ili dva puta pre nego što je obučete prvi put da biste ukonili bilo kakve ostatke iz fabrike i ostatke boje, kako biste omekšali odevne predmete i smanjili rizik od iritacije kože.