Skip to Content

Naš novi cilj za palmino ulje

Persil predstavlja prodor na tržište deterdženata 

Henkel je mali korisnik palminog ulja, od čega većina godišnjih zahteva dolazi od ulja iz palminih semenki, koje se koristi za surfaktante.

Palmino ulje i Henkel

Henkel je indirektan i mali korisnik palminog ulja. Koristimo manje od 0,2 posto palminog ulja i ulja palminih semenki proizvedenih širom sveta. Mi uglavnom koristimo ulje palminih semenki: dve trećine godišnjeg zahteva je ulje palminih semenki (većina koje se koristi za surfaktante), a samo jedna trećina je palmino ulje.

Henkel nastoji da se upotreba palminog ulja svede na minimum, da u potpunosti spreči krčenje šuma i poveća održive nabavke palminog ulja.

Naši novi ciljevi za palmino ulje u 2020.godini

Do 2020. godine Henkel ima za cilj da smanji na nulu krčenje šuma, potpuno praćenje, fizički napredak našeg vrednosnog lanca i povećanje održive nabavke ulja. Istovremeno, Henkel podržava male vlasnike postavljanjem sigurnosnih standarda, uz održivi prihod i svakodnevni život. Samo u Hondurasu postoji preko 175.000 malih vlasnika koji proizvode preko 500.000 tona palminog ulja (semena) i već primaju podršku.

Pored svega, Henkel i pruža podršku malim vlasnicima kroz postavljanje sigurnosnih standarda, uz održivi prihod i svakodnevni život.

Više o održivosti

  • Henkel je postavio strategijske dugoročne ciljeve, gde se želi postići efikasnija proizvodnja i ekonomski rast uz smanjenje uticaja na prirodno okruženje.

    Kalkulator za uštedu

  • Budućnost je tečnost

    Budućnost je tečnost

  • Spasite planetu

    Spasite planetu