Skip to Content

Kako ukloniti mrlje od crvenog vina

Za mnoge, nema većeg opuštanja nego uz čašu crvenog vina tokom večere. Međutim, jedan pogrešan korak i može se javiti fleka. Srećom, uklanjanje crvenog vina je lako ako stignete do mrlje pre nego što ona ima priliku da se osuši. Evo kako to možete učiniti.

Persil pomoć pri pranju veša nudi vam detaljan opis koraka za adekvatno i učinkovito uklanjanje raznih vrsta mrlja nastalih od crvenog vina.

Vrste mrlja od crvenog vina

Postoje mnoge različite vrste crvenog vina, uključujući širaz, merlo, kaberne, malbek, pino noar, zinfandel i roze vino. Bez obzira na to koju vrstu vina ste izabrali da uparite sa pastom, odreskom, predjelom, slučajno prosipanje dovešće do velike mrlje.

Uklonite mrlje od crvenog vina: korak po korak

  1. Izaberite Persil deterdžent koji vam je potreban na osnovu vrste veša.
  2. Tretirajte mrlju što je pre moguće i izbegavajte da je trljate
  3. Perite na najvišoj temperaturi koja je moguća za tkaninu
  4. Proverite da vidite da li je mrlja nestala

Izaberite deterdžent i sredstvo za uklanjanje mrlja od crvenog vina

Izaberite deterdžent i sredstvo za uklanjanje mrlja koje će dobro ukloniti crveno vino, kao što je Persil univerzalni prašak. U slučaju obojene odeće koristite Persil Color Gel. Što pre obavite predtretman mrlje

Operite tkaninu

Nakon predobrade tkanine, operite tkaninu na najvišoj dozvoljenoj temperaturi vode za tkaninu koristeći izabrani Persil deterdžent. Proverite etiketu na tkanini da biste utvrdili koja je temperatura najbolja.

Proverite mrlju

Ove metode za uklanjanje možda neće funkcionisati u potpunosti prvi put, stoga obavezno proverite odeću nakon završetka pranja. Nemojte da stavljate tkaninu u mašinu za sušenje dok se mrlja u potpunosti ne ukloni jer će to dovesti do sušenja mrlje. Ako je mrlja i dalje prisutna, natopite odevni predmet 1 do 2 sata u rastvoru za pranje koji se sastoji od izabranog Persil deterdženta.

Uklonite mrlje od crvenog vina sa specijalnih vrsta veša i tkanina

Ako želite da uklonite crveno vino sa stolnjaka, džinsa, kožnih kauča ili druge vrste tkanina ili kućnih predmeta, pratite korake iznad koji su dovoljni za većinu tkanina. Kod odevnih i kućnih predmeta koji se ne peru u mašini, temeljno isperite sredstvo za uklanjanje mrlje i dopustite da se osuši na vazduhu.

Osetljiva tkanina, poput svile, kože, vune i meke kože, možda nije pogodna za pranje. Perite ručno umesto Perwollom.

Uklonite mrlje od crvenog vina sa belih krpa i kućnih predmeta

Crveno i belo se ne meša, tako da ako imate bele krpe ili kućne predmete koji su natopljeni prosutim crvenim vinom, važno je da reagujete što je pre moguće da biste ga uklonili. Pratite iste korake kao iznad da biste se rešili mrlja na beloj košulji, pantalonama, džinsu ili bilo kojoj drugoj vrsti tkanine.

Uklanjanje starog ili osušenog crvenog vina

Ako vaša odeća ili kućni predmet ima staru, osušenu mrlju od crvenog vina ili niste primetili mrlju sve do nakon pranja ili sušenja odeće, ne očajavajte. Postoje koraci koje možete da preduzmete da biste uklonili stare mrlje od vina ili mrlje od vina nakon pranja.

Prvo što treba da učinite je da natopite tkaninu tokom nekoliko časova u toplom rastvoru za pranje koji se sastoji od izabranog Persil deterdženta.

Zatim obavite predtretman koristeći taj rastvor.

Nežno utrljajte sredstvo za uklanjanje crvenog vina u mrlju i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Zatim operite tkaninu na najvišoj dozvoljenoj temperaturi koristeći izabrani Persil deterdžent. Ako je mrlja i dalje prisutna, ponovite korake.

Prirodna sredstva za uklanjanje mrlja od crvenog vina

Često nam govore da su prirodna sredstva za uklanjanje mrlja i domaća sredstva idealna rešenja. U slučaju crvenog vina, a i kod većine drugih mrlja, prirodne opcije nisu najbolje. Ne samo da većina traži dodatno vreme i napor, kao što je slučaj kod kisele vode i soli, već možda i neće funkcionisati. Druga, poput vodonik-peroksida, mogu da oštete vašu odeću. Držite se Persil deterdženata oni su napravljeni za ovaj posao.

Slučajno ste prosuli crveno vino na košulju ili na kauč? Što pre se uzmite u koštac sa mrljom koristeći ove savete za veću šansu da je uklonite.

Više proizvoda

  • Persil Regular Gel zahvaljujući Deep Clean tehnologiji i Active Fresh efektu, daje savršene rezultate pranja i higijensku čistoću odeće.

    Persil Universal Gel

  • Persil Color Active Gel pruža savršene rezultate pranja i higijensku čistoću odeće. Prodire duboko u vlakna i uklanja tvrdokornije fleke, ali čuva odeću.

    Persil Color Gel

  • Praškasti deterdžent Persil Regular poseduje moćnu tehnologiju dubinskog čišćenja za beli veš. Daje savršen rezultat pranja veša i sjaj vašoj odeći.

    Persil Universal prašak

Latest articles

  • Persil pomoć pri pranju veša pruža korisne savete za otklanjane upornih fleka od kafe, zelenog i crnog čaja, sa različitih vrsta veša i tkanina.

    Kako ukloniti mrlje od kafe i čaja

  • Mrlje na belom vešu su vidljivije pa samim tim predstavljaju veći problem i brigu oko otklanjanja. Persil nudi smernice za njihovo efikasno uklanjanje.

    Kako ukloniti mrlje sa bele odeće