Skip to Content

Higijenski čist veš

Higijena je više od same sjajne čistoće: ako želite da učinite nešto dobro za porodicu, počnite od odgovarajuće higijene. Uzdajte se u Persil Deep Clean tehnologiju za higijenski čist veš.

Persil je razvio Deep Clean tehnologiju kako bi omogućio dubinsko čišćenje i najtvrdokornijih mrlja, uz najbolje rezultate pranja.

Naše obećanje vama

Čist veš je važan za dobrobit vaše porodice i voljenih osoba. Zahvaljujući tehnologiji Deep Clean, svi Persil proizvodi garantuju rezultate bez mrlja. Za uklanjanje starih ili upornih mrlja, univerzalni deterdženti u prahu su posebno prikladni jer sadrže izbeljivač. To takođe važi za pranje belog tekstila. Varijante u boji su razvijene posebno za pranje obojenih tekstila i odeće pa stoga npr. ne sadrže izbeljivač niti sredstva za optičko izbeljivanje, tako da su boje posebno nežne. Gel Persil Sensitive je takođe prikladan npr. za obojen veš.


Kako bismo pokazali da brinemo o vama, nastojimo da razvijemo zdrave i bezbedne proizvode za vas i vašu porodicu, uz maksimalne učinke pranja.

Kada je potrebna dodatna higijena

Za higijenski čist veš preporučujemo upotrebu praška Persil Universal Da bi se sprečilo prljanje i unapredila čistoća mašine za pranje veša, takođe se preporučuje pranje u redovnim intervalima, što je u uobičajenom domaćinstvu otprilike jednom nedeljno, pri višim temperaturama (npr. na 60 stepeni) s univerzalnim Persil deterdžentom u prahu.

Pranje na višim temperaturama

Ako u domaćinstvu žive osobe sa zaraznim oboljenjem poput gripa, atletskog stopala, infekcijom kože ili creva ili oslabljenim imunim sistemom, takođe važi naša preporuka. Proverite uputstva na etiketi za održavanje odevnog predmeta pre svakog ciklusa pranja. Takođe važno znati da deterdženti na bazi izbeljivača nisu prikladni za obojene i tamne materijale.

Koristite duže programe pranja

Za dobre stvari je potrebno vreme: za zahtevan veš treba da izbegavate kratke programe ili brzu centrifugu i da izaberete program pranja koji najduže traje.

Nakon pranja se uvek potrudite da odmah okačite veš da se suši da biste sprečili formiranje bacila u bubnju zbog visoke vlažnosti izazvane vlažnim vešom.

Ako vremenski uslovi dozvoljavaju, ostavite veš da se suši na otvorenom ako je moguće i ne koristite mašinu za sušenje veša.

Higijena u doba korona virusa

Imajte na umu: nijedan od naših aktuelnih proizvoda nije delotvoran protiv korona virusa. Još uvek nisu sprovedeni komercijalni testovi na novom korona virusu (SARSCoV-2). Stoga preporučujemo primenu dodatnih higijenskih mera kod kuće da bi se doprinelo zdravom okruženju. Dodatne korisne informacije se mogu naći ovde:

Pronađite savršeno rešenje za svoje potrebe

  • Для чутливої шкіри

    Для чутливої шкіри

    Гель Persil Sensitive розроблено для людей із чутливою шкірою. До складу цих миючих засобів, що не містять барвників та є сумісними зі шкірою, входять спеціально розроблені ароматизатори, що зменшують ризик виникнення алергічної реакції.

  • Наші сертифікати

    Наші сертифікати

    Henkel – першопрохідник в розробці безпечних для навколишнього середовища пральних засобів. Саме компанія Henkel першою підписала документ A.I.S.E. Charter for Sustainable Washing and Cleaning (Хартія безпечного миття й прибирання A.I.S.E.) у 2005 році. Компанії, які приєдналися до цієї ініціативи міжнародної асоціації «Засоби для прання та догляду за оселею», погодилися невпинно поліпшувати свої робочі процеси та щороку звітувати про економічні, екологічні й соціальні здобутки на основі ключових показників.