Skip to Content

Naši sertifikati

Na pakovanjima Persil proizvoda možete videti različite logotipove, koji predstavljaju sertifikate. Pregled možete videti ovde:

Persil proizvodi poseduju ekološke i sertifikate kvaliteta, kao što su Blue Angel, AISE povelja udruženja za održivo čišćenje i ECARF sertifikata.

Blue Angel („Plavi anđeo”) predstavlja prepoznat pečat kvaliteta savezne države Nemačke od 1978. godine kojim se postavljaju visoki standardi za ekološki dizajn proizvoda. U skladu s time, u proteklih 40 godina se pokazao kao pouzdan vodič za održiviju potrošnju. Kod potrošača u Nemačkoj Blue Angel je najpoznatija ekološka oznaka.

Persil Green Power nosi sertifikat Blue Angel i pruža koristi za životnu sredinu i zdravlje.

Na primer, svi sastojci zadovoljavaju određene ekološke kriterijume, što znači manje zagađenja voda i životne sredine. Takođe postoje specifikacije za pakovanje kako bi se smanjila količina otpada.

ECARF (Evropski centar za fondaciju za istraživanje alergija) sertifikuje da su određeni proizvodi i usluge u potpunosti prilagođeni potrebama osoba koje boluju od alergija. Nezavisni savetodavni odbor sastavljen od 15 vodećih međunarodnih naučnika i tehničara razvio je kriterijume za procenu različitih grupa proizvoda, kao što su kreme, deterdženti, usisivači i hoteli. Oni obuhvataju granične vrednosti i kriterijume za izuzimanje koji dovode do veoma male verovatnoće da dođe do alergijske reakcije. Kriterijumi se redovno ažuriraju tako da uzimaju u obzir najnovije naučne dokaze. Proizvodu se dodeljuje oznaka ako revizije ili studije mogu da dokažu da su kriterijumi ispunjeni.

Još 2009. Persil Sensitive je bio prvi deterdžent na svetu koji je dobio ECARF nagradu za deterdžente povoljne za osobe s alergijama. Persil Sensitive sadrži posebno razvijene mirise koji ne izazivaju alergije i ne sadrže boje.

Henkel je pionir u razvoju ekoloških deterdženata i prva je kompanija koja je 2005. godine potpisala „Povelju za održivo čišćenje” međunarodnog udruženja za sapune, deterdžente i sredstva za održavanje higijene. Kompanije koje se pridruže ovoj inicijativi međunarodnog udruženja za deterdžente i kućnu hemiju preuzimaju na sebe zadatak da kontinuirano unapređuju svoje procese i godišnje izveštavaju o ekonomskom, ekološkom i društvenom napretku postignutom na osnovu definisanih ključnih cifara.

Pošto je kompanija Henkel potpisnica povelje, svi Persil proizvodi sadrže odgovarajući logotip s rečima „Member of the Initiative” (Član inicijative). Pored toga, neki naši proizvodi nose zeleni logotip. To naznačava da je dati proizvod ne samo proizveden u održivoj kompaniji, već i da sam ima napredni profil održivosti. Na primer, do sad su posebno značajna bila četiri kriterijuma za kategoriju „deterdženti”: ekološka bezbednost sastojaka, efikasnost resursa u smislu količine doze i materijala pakovanja, učinak pranja pri niskim temperaturama i informacije za potrošače. Da bi dobilo novi „pečat održivosti” uveden 2020, plastično pakovanje mora takođe biti 100% u mogućnosti da se reciklira, ponovo koristi ili odloži kao kompost. Kartonsko pakovanje mora biti u mogućnosti da se reciklira i da sadrži najmanje 70% recikliranog materijala ili da 100% dolazi iz održive nabavke. 

Pronađite savršeno rešenje za svoje potrebe

 • Для чутливої шкіри

  Для чутливої шкіри

  Гель Persil Sensitive розроблено для людей із чутливою шкірою. До складу цих миючих засобів, що не містять барвників та є сумісними зі шкірою, входять спеціально розроблені ароматизатори, що зменшують ризик виникнення алергічної реакції.

 • Досконала чистота

  Відповідальність Henkel

  Як першопрохідник сталого розвитку ми прагнемо просування нових рішень для стійкого, безпечного для навколишнього середовища розвитку та відповідального й фінансового зростання своєї справи. Це прагнення охоплює всі галузі діяльності нашої компанії: уздовж усього виробничо-збутового ланцюга.