Skip to Content

Tok naše proizvodnje

Naglo povećanje sadržaja CO2 u atmosferi zagreva planetu i glavni je uzročnik klimatskih promena. Ako nastavimo s trenutnom ekonomskom strategijom i ne prilagodimo svoj način života, prosečna globalna temperatura može znatno da poraste do kraja ovog veka – uz ozbiljne posledice po planetu i bića koja je nastanjuju.

Još neke aktivnosti kroz koje Henkel nastoji da doprinese boljem svetu jesu manja upotreba električne energije i emisija gasova sa efekatom staklene bašte.

Persil neprekidno radi na poboljšanju svog ekološkog otiska duž čitavog lanca vrednosti, čime delotvorno doprinosi strategiji održivosti kompanije Henkel.

Na korporativnom nivou, Henkel se fokusira na efikasnu upotrebu resursa, smanjujući potrošnju energije u okviru globalnih aktivnosti i izbegavajući emisije gasova s efektom staklene bašte. Pored toga, kompanija Henkel se posvetila tome da postane klimatski prihvatljiva kompanija do 2040. godine. Detaljne informacije o strategiji i ciljevima kompanije Henkel za zaštitu klime mogu se naći ovde:

https://www.henkel.rs/odrzivost/strategija

Pomoću kalkulatora otiska kompanije Henkel, potrošači takođe mogu da izračunaju svoj lični CO2 otisak i time se podstiču da daju lični doprinos ograničavanju klimatskih promena. Dodatne informacije na ovu temu mogu se naći ispod.

Naša strategija održivosti

Energetska efikasnost i zaštita klime predstavljaju integralne komponente strategije održivosti kompanije Henkel, koja za cilj ima da stvori dodatnu vrednost za potrošače, klijente, susede i kompaniju, dok istovremeno smanjuje ekološki otisak kompanije. Detaljnije informacije o strategiji održivosti kompanije Henkel možete naći ovde:

Saznajte koji je vaš lični otisak

Odvojite nekoliko minuta da biste upotrebili Kalkulator otiska koji su razvili kompanija Henkel i institut Vupertal (Nemačka) da biste saznali kako vaš lični način života utiče na karbonski otisak.

Pozitivni uticaj na klimu

Ograničavanje emisija CO2 i gasova s efektom staklene bašte u okviru borbe protiv klimatskih promena jedan je od najvećih izazova s kojim se čovečanstvo suočava. Kompanija Henkel podržava Pariski sporazum o klimatskim promenama Ujedinjenih nacija i postavila je sebi za cilj da postane klimatski prihvatljiva kompanija do 2040. godine.

Stvaranje čistijeg sveta

  • Naši sertifikati

    Naši sertifikati

    Henkel je pionir u razvoju ekoloških deterdženata i prva je kompanija koja je 2005. godine potpisala „Povelju za održivo čišćenje” međunarodnog udruženja za sapune, deterdžente i sredstva za održavanje higijene. Kompanije koje se pridruže ovoj inicijativi međunarodnog udruženja za deterdžente i kućnu hemiju preuzimaju na sebe zadatak da kontinuirano unapređuju svoje procese i godišnje izveštavaju o ekonomskom, ekološkom i društvenom napretku postignutom na osnovu definisanih ključnih cifara.

  • Odgovornost kompanije Henkel

    Kao pionir na polju održivosti, želimo da pokrećemo nova rešenja za održivi razvoj i razvijamo naše poslovanje na odgovoran i ekonomično uspešan način. To obuhvata sve aktivnosti naše kompanije – u čitavom lancu vrednosti.