Skip to Content

Enzimi

Enzimi koji su u Persil proizvodima delotvorno utiču na veš jer se aktiviraju i do nekoliko puta prilikom pranja, u potpunosti uklanjajući sve nečistoće.

Interesantne činjenice

Enzimi su sredstva za čišćenje biološkog porekla sa specijalizovanim dejstvom na određene vrste mrlja. Postoje različite vrste enzima, od kojih je svaki specijalizovan za uklanjanje određenih mrlja i nečistoća (mast, skrob, protein...). Svaki enzim koji se nalazi u Persil formulama deluje kao katalizator i aktivira se više puta tokom ciklusa pranja da bi se u potpunosti uklonile sve čestice nečistoće. Čak i pri niskim temperaturama. Bez obzira na njihovu koncentraciju, enzimi moraju biti navedeni na pakovanju u skladu s EU Uredbom o deterdžentima.


Tri vrste enzima koji se koriste u Persil formuala su proteaze, amilaze i celulaze, i svaki od njih je zadužen za otklanjanje određenih vrsta mrlja.

Više informacija o Persil enzimima

Glavni enzimi koji se koriste u Persil formulama su proteaze, amilaze i celulaze:

Proteaze

Uklanjanju nečistoće koje se zasnivaju na proteinima kao što su jaja, krv i mleko

Amilaze

Uklanjaju mrlje koje se zasnivaju na šećerima i skrobu kao što su testenina, krompir, pirinač i žitarice

Celulaze

Poravnavaju tekstil i obezbeđuju održavanje boja, beline i sprečavaju habanje tkanine

Kako koristimo enzime?

Persil neumoljivo razvija najsavremenije enzime koji će ići ukorak sa navikama društva koje se menjaju i efektivno uklanjati najnovije vrste mrlja. Enzimi koji deluju na niskim temperaturama dodatno pomažu u uklanjanju mrlja na niskim temperaturama od samo 20 ili 30 °C.


Postoje različite vrste enzima kojima se uklanjaju određene vrste mrlja (npr. mrlje na bazi proteina, šećera i skroba i celuloze).

Pronađite savršeno rešenje za svoje potrebe

  • Persil Sensitive deterdženti su napravljeni tako da su idealni za osobe sa osetljivom kožom, i one sklone alergijama. Ne sadrže jake mirise i boje.

    Osetljiva koža

    Persil Sensitive razvijen je za ljude sa osetljivom kožom. Ova formula, osmišljena kao deterdženti koji su posebno prilagođeni koži, sadrži posebno razvijene mirise koji ne izazivaju alergije i ne sadrže boje.

  • Higijenski čist veš

    Higijenska čistoća

    Generacijama nam je strast da razvijamo izuzetne inovacije za vaše tkanine. Čista tkanina doprinosi zdravoj životnoj sredini za vas i vašu porodicu. Persil proizvodi s tehnologijom Deep Clean garantuju vam higijenski čist veš koji želite.