Skip to Content

Polimeri

Polimeri u deterdžentima su vrlo važna komponenta, jer doprinose zaštiti vaše odeće od ponovnog prljanja odmah nakon pranja i sušenja.

Interesantne činjenice

Polimeri u deterdžentima imaju razne važne funkcije i često daju poseban efekat deterdžentu.


Sve o različitim vrstama polimera u Persil proizvodima, i njihovom pozitivnom uticaju na vaš veš, za vreme i nakon pranja, možete pronaći na Persil sajtu.

Više informacija o Persil polimerima

Najčešće korišćeni polimeri u Persil formulama su sledeći:

Sredstva za sprečavanje ponovnog formiranja naslaga

Olakšavaju održavanje postojanosti rastvorene nečistoće u rastvoru za pranje, sprečavajući ponovno formiranje naslaga na tekstilima. Takođe pomažu da se spreči nastanak sive boje.

Sredstva za sprečavanje formiranja pene

Olakšavaju održavanje povećavanja pene pod kontrolom da bi se izbeglo formiranje velike količine pene ili izlivanje vode iz mašina za pranje ako se koristi prekomerna doza deterdženta.

Sredstva za sprečavanje prenošenja boje

Održavaju postojanost boja u rastvoru za pranje i sprečavaju ponovno formiranje naslaga boja na drugim tekstilima i pojavu fleka od boja. Predstavljaju tipičnu komponentu svakog efektivnog deterdženta za veš u boji.

Polimeri za posebne učinke

Pored surfaktanata, neki Persil proizvodi sadrže polimere za svrhe posebnog učinka, npr. delotvornije dubinsko uklanjanje mrlja ili bolji sjaj.

Polimeri za oslobađanje nečistoća

Apsorbuju se u vlaknima tokom pranja i izgrađuju zaštitni sloj. U slučaju novih nečistoća s masnim mrljama, uklanjanje mrlja je izuzetno unapređeno.

Sredstva za regulaciju viskoznosti

Regulišu viskoznost Persil gelova.

Kako koristimo polimere?

Persil koristi različite polimere da bi se postigla različita svojstva proizvoda. Oni, na primer, sprečavaju ponovno taloženje nečistoće na vlaknima, prenos mastila ili čak dublju penetraciju nečistoća. Mnogi polimeri su biorazgradivi, a nažalost neki nisu. Pošto naše odeljenje za razvoj proizvoda stalno teži unapređenju formula i njihovom uticaju na životnu sredinu, radimo na tome da zamenimo polimere onima koji su više biorazgradivi kada mogu da obezbede sličan učinak.


Kao ekološki svesna kompanija, Henkel nastoji da određene polimere, gde je to moguće, zameni onima koji su više biorazgradivi, a da obezbedi isti učinak.

Pronađite savršeno rešenje za svoje potrebe

  • Persil Sensitive deterdženti su napravljeni tako da su idealni za osobe sa osetljivom kožom, i one sklone alergijama. Ne sadrže jake mirise i boje.

    Osetljiva koža

    Persil Sensitive razvijen je za ljude sa osetljivom kožom. Ova formula, osmišljena kao deterdženti koji su posebno prilagođeni koži, sadrži posebno razvijene mirise koji ne izazivaju alergije i ne sadrže boje.

  • Higijenski čist veš

    Higijenska čistoća

    Generacijama nam je strast da razvijamo izuzetne inovacije za vaše tkanine. Čista tkanina doprinosi zdravoj životnoj sredini za vas i vašu porodicu. Persil proizvodi s tehnologijom Deep Clean garantuju vam higijenski čist veš koji želite.