Skip to Content

Surfaktanti

Jedna od osnovnih komponenti svih Persil deterdženata jesu surfaktanti. Oni utiču na snagu otklanjanja upornih mrlja i prljavštine sa odeće.

Interesantne činjenice

Surfaktanti su glavne komponente većine deterdženata i sredstava za čišćenje. Oni uklanjaju mrlje i prljavštinu s odeće i osiguravaju da se nečistoće uklone zajedno s vodom za pranje.


U Persil proizvodima nalaze se surfaktanti koji su zaduženi za uklanjanje masnih, zemljanih nečistoća, i oni koji se bore protiv najupornijih masnoća.

Više informacija o Persil surfaktantima

U proizvodima brenda Persil koriste se dve grupe surfaktanata:

Anjonski surfaktanti

Delotvorni su u čišćenju masnih nečistoća i masnih/zemljanih nečistoća

Nejonski surfaktanti

Sjajni u uklanjanju najupornijih masnoća

Kako koristimo surfaktante?

Za blistavu i dugotrajnu čistoću: Persil koristi surfaktante da obezbedi najbolje rezultate čišćenja koje očekujete od deterdženata koje koristite. Svi surfaktanti su u potpunosti biorazgradivi.

Surfaktanti mogu biti na bazi nafte ili prirodnog porekla (npr. ulje semena palme). Ako se kao baza koristi ulje palminog semena, vodimo računa da je ulje proizvedeno na održiv način u skladu sa RSPO modelom „mass balance” do kraja 2020. godine u okviru naše posvećenosti čistijem svetu. 


Surfaktanti mogu biti na bazi nafte ili prirodnog ulja palminog semena, pri čemu Henkel vodi računa da je ulje proizvedeno na održiv način.

Pronađite savršeno rešenje za svoje potrebe

  • Persil Sensitive deterdženti su napravljeni tako da su idealni za osobe sa osetljivom kožom, i one sklone alergijama. Ne sadrže jake mirise i boje.

    Osetljiva koža

    Persil Sensitive razvijen je za ljude sa osetljivom kožom. Ova formula, osmišljena kao deterdženti koji su posebno prilagođeni koži, sadrži posebno razvijene mirise koji ne izazivaju alergije i ne sadrže boje.

  • Higijenski čist veš

    Higijenska čistoća

    Generacijama nam je strast da razvijamo izuzetne inovacije za vaše tkanine. Čista tkanina doprinosi zdravoj životnoj sredini za vas i vašu porodicu. Persil proizvodi s tehnologijom Deep Clean garantuju vam higijenski čist veš koji želite.